Personal training Aalsmeer

Voordelen van een personal trainer

Net als de rest van Noord-Holland willen ook bewoners van Aalsmeer als maar meer doorpakken als het om hun fitness gaat. Het blijft echter een uitdaging om de doelen die je aan het begin van het jaar hebt gesteld, te halen. Daarom is het de moeite waard om voor je personal training Aalsmeer doelen misschien een trainer te overwegen. Kaizen Gym heeft bijvoorbeeld coaches met veel ervaring die zich schikken naar het tempo van hun cliënten.

Een van de meest gestelde van cliënten luidt: “Is een personal trainer echt nodig?”. Nou, volgens de coaches van Kaizen Gym zijn er genoeg redenen om met een trainer in zee te gaan, maar je kunt zelf een conclusie trekken na het lezen van dit artikel.

De trainer helpt je om langtermijndoelen te stellen en bereiken

Beginners verwachten vaak hun gestelde fitnessdoelen meteen te bereiken. Het doel is meestal gewichtsverlies en lijkt vaak vanzelfsprekend. As je doelen echter niet op een realistische manier zijn gesteld, is het heel makkelijk om ontmoedigd te raken omdat je ze nooit bereikt.

Het hebben van een personal trainer kan helpen om dit te voorkomen. Hij of zij helpt je namelijk niet alleen om realistische doelen te stellen, maar kan je ook op het goede spoor houden. Zo raak je niet makkelijk je motivatie kwijt.

Stel dat je doel bijvoorbeeld is om ‘het perfecte zomerlichaam’ te hebben. Dit is heel vaag en je beeld van perfectie kan onrealistisch zijn. De trainer helpt je daarom allereerst met de details. Denk hierbij aan hoeveel kilo’s je exact kwijt wilt en aan welke spieren je wilt werken. Nadat de details bekend zijn, stel de hij een reeks oefeningen vast die die je dichter bij je doel zullen brengen.

De coach helpt je om je training te prioriteren

Ervaren coaches weten dat er meestal drie soorten mensen in de gym zijn: 1. Degenen die nog ronddwalen, 2. degenen met een doel voor ogen en 3. personen die werken aan hun fitnessdisciplines.

Wanneer je tot de groep van type 1 behoort, kan een personal trainer je helpen om over te stappen naar de tweede groep. Je coach adviseert en helpt je dan om een plan voor elke training te maken. Als je tot type 2 behoort, kan de trainer je oefeningen geleidelijk zwaarder maken zodat je jezelf steeds uitdaagt. Bij type 3 ligt de oorzaak volgens de personal trainers van Kaizen Gym meestal aan tijdtekort. Een personal coach kan je dan helpen met praktische adviezen en het maken van een tijdschema.

De trainer helpt je om gezonde gewoontes aan te leren en te behouden

Gezonde gewoontes aanleren kan weken of zelfs langer duren. De hulp van een trainer zal je hier goed van pas komen. Allereerst stelt de coach dagelijkse doelen vast om die slechte gewoonten te doorbreken en langzaam nieuwe te vormen die je doelen ondersteunen.

Hebben deze voordelen je geholpen de vraag zelf te beantwoorden? Indien niet kan je voor het antwoord of meer vragen over personal training Aalsmeer of een personal trainer klikken op deze link.

Plaats een reactie