Dit zijn de grote voordelen van een sportmassage

Zeker na de corona tijd, zijn we ons allemaal massaal veel meer gaan focussen op onze gezondheid en het sporten. Wanneer je eenmaal besloten hebt om naar de sportschool te gaan om je daar even goed uit te kunnen sloven, dan is het nog een hele kunst om alles goed aan te pakken. Want je hebt er misschien nog niet bij stilgestaan, maar misschien is het voor jouw lichaam en jouw spieren ook goed om eens een sportmassage Den Haag te boeken en te bekijken wat dit voor jouw lichaam doet. Je spieren zouden tenslotte sneller moeten herstellen, zodat jij weer lekker aan de bak kunt.

Herstellen na het sporten

Wanneer je gemasseerd wordt in bijvoorbeeld massage Scheveningen, dan ontstaat er eigenlijk een soort wrijving waardoor de spieren opgewarmd, hierdoor wordt de bloedsomloop gestimuleerd en daardoor wordt de zuurstof die in je bloed zit dan ook een stuk beter getransporteerd. Daarnaast kunnen de afvalstoffen uit je bloed sneller verwijderd worden en het is ook nog eens goed voor de stofwisseling. Hierdoor zijn je spieren sneller in staat om te herstellen en zullen deze ook sneller herstellen. Daardoor heb je korter of minder last van spierpijn en kun je weer verder met je training.

Ook bij stress

Niet alleen wanneer je sport zou je een sportmassage kunnen gebruiken, maar ook wanneer je veel stress of spanning ervaart, dan is dit vaak in de spieren te voelen en omdat een sportmassage geen harde, maar juist een ontspannende massage voor de spieren is, is dit ook voor deze gevallen de juiste oplossing. Door de vermoeide of stramme spieren te masseren, kunnen deze zich weer meer ontspannen en dat heeft natuurlijk een goede werking op het lichaam en zul je waarschijnlijk al snel verlichting voelen. Je kunt altijd eens aankloppen bij de masseur om te kijken of deze persoon ook iets voor jouw spieren kan betekenen.

Plaats een reactie