3 tips voor het werken met een Price Monitoring Tool

Wanneer jij graag je kliks en conversie wilt verhogen ben je bij de Price Monitoring Tool op de juiste plek. Met deze tool kun je concurrenten analyseren, maar ook merken en categorieën. Daarbij kun je data ophalen vanuit Google Shopping om vervolgens de voor jou perfecte product prijs te bepalen. Dit allemaal is binnen handbereik met de Price Monitoring Tool. Het is een musthave voor online marketeers, brands en webshops. Na het goed inlezen over de Tool en het mogelijk proberen van een demo zijn er zeker nog dingen om op te letten. Daarom volgen er 3 tips voor het werken met een Price Monitoring Tool.

Analyseer als de beste

Al jouw concurrenten zijn terug te vinden in één overzicht van de Price Monitoring Tool. Zo kun je alle concurrenten goed in de gaten houden. De eerste tip is daarom ook het analyseren van jouw concurrenten. Analyseer als de beste met het gebruik van de Price Monitoring Tool door te kijken waar producten goedkoper of duurder zijn. Dit wordt je makkelijk gemaakt door alle filters die er zijn toe te passen. Zo kun je filteren op merk, EAN, categorie, verzendkosten en nog veel meer. Met een goede analyse breng je alle concurrenten in kaart en kun je in de toekomst betere beslissingen maken.

Overal in Europa beschikbaar voor optimalisatie

Overal in Europa is de Price Monitoring Tool beschikbaar, omdat in deze landen Google Shopping ook beschikbaar is. Tip twee is daarom om gebruik te maken van deze beschikbaarheid. De derde tip is het optimaliseren van jouw Google Shopping campagnes. Je kunt met de tool namelijk je eerdere campagnes en zijn prestaties inzien. Zo kun je deze campagnes verder analyseren op verschillende gebieden. Om de Price Monitoring Tool te testen via een demo kun je kijken op bigshopper.nl

Plaats een reactie